Stichting het Mantelhuys…

 

…is een initiatief van een groepje vrienden dat elkaar vond in het samen zoeken naar een eigentijdse vorm van ouder worden en zorg dragen voor de medemens. In de loop der jaren is de Stichting het Mantelhuys ontstaan. Het bestuur van de stichting wil de bouw van toekomstbestendige koopwoningen rondom een gezamenlijk terrein realiseren.

De maatschappelijke ontwikkelingen zijn zodanig dat ieder mens zichzelf, zo lang mogelijk, zelfstandig moet redden. Dit voorland is voor menigeen een gevreesd vooruitzicht, mede gezien de reeds breed vastgestelde vereenzaming onder ouderen.

Noaberschap, mantelzorg samen vorm geven is een belangrijke bouwsteen van het Mantelhuys. Tegelijkertijd is het belangrijk dat ieder mens verantwoordelijk blijft voor zijn of haar eigen leven! Samen leven in vrijheid is en blijft ons motto. Het Mantelhuys is voor iedereen die collectief mee wil leven.

Bestuur

Wil Kreike                                            voorzitter

Yvonne van Mourik                            secretaris

 

 

info@hetmantelhuys.nl

KvK 67669018

 

Vereniging het Mantelhuys Vledder-Noord

Inmiddels is ook de Vereniging het Mantelhuys Vledder-Noord opgericht.

De Vereniging neemt langzamerhand het stokje van de Stichting over.

Als alle woningen er staan, zal de Stichting opgeheven worden en heeft de Vereniging de volle verantwoordelijkheid voor het Mantelhuys.